Nieuws/Binnenland
1082162
Binnenland

Hackers verzamelen zich in Nederland

Het Noord-Hollandse Geestmerambacht is tot en met zondag het toneel van Europa's grootste hackersconventie. OHM 2013 strijkt daar neer en zal naar verwachting duizenden bezoekers trekken.

Centraal op OHM (Observe. Hack. Make.) staat de vraag wat de consequenties zijn van het werken op internet. „Zaken zoals privacy (kan een elektronisch paspoort uitgelezen worden zonder dat je er weet van hebt?), beveiliging (hoe makkelijk kun je gsm-gesprekken afluisteren?), integriteit (kun je de resultaten van een stemcomputer vertrouwen?) zijn enkele van de onderwerpen die aan bod zijn gekomen bij vorige evenementen, lang voor dat ze ingang vonden in de publieke discussie”, aldus de organisatie.

Verschillende experts uit alle hoeken van de wereld laten dan ook hun licht schijnen over deze onderwerpen en vertellen tijdens lezingen en workshops hoe de stand van zaken nu is en hoe de technologische toekomst er volgens hen uit zal zien. Zo zal Julian Assange, de man achter Wikileaks, de aanwezigen toespreken via een videoverbinding. Hij verblijft sinds vorig jaar op de ambassade van Ecuador in Londen.