Nieuws/Binnenland
1082230
Binnenland

Thuiszorgers Sensire bezetten hoofdkantoor

Ongeveer 100 thuiszorgmedewerkers van zorgverlener Sensire hebben dinsdagmiddag de hal van het hoofdkantoor in Varsseveld bezet. Zij eisen dat de raad van bestuur afziet van het aangekondigde ontslag van 1100 medewerkers. Ze willen een gesprek met het bestuur, maar dat blijkt op vakantie te zijn. Dat meldde een woordvoerster van vakbond Abvakabo FNV.

Dinsdagavond zaten de medewerksters nog altijd in de hal van het gebouw, terwijl boven de directie spoedberaad voerde met de locoburgemeester. Er staat volgens de woordvoerster wat beveiliging buiten, maar het pand wordt nog niet op slot gedaan of ontruimd. „Sommige medewerksters hebben slaapzakken en tandenborstels meegenomen”, vertelt ze.

Sensire heeft per 31 december ontslag aangevraagd voor 800 vaste medewerkers en het contract met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat voorbarig en zijn er naar eigen zeggen woedend over.

Afgelopen zaterdag liet SP-Kamerlid Paul Ulenbelt weten zich zoveel zorgen over de bezuinigingen en de ontslagen bij Sensire te maken, dat hij nog tijdens het reces een gesprek wil met de Tweede Kamer over de situatie. Deze week wordt duidelijk of de Kamer daar gehoor aan gaat geven.