Nieuws
1082240
Nieuws

Werk.nl werkt weer

De website Werk.nl van UWV is dinsdagavond weer online, na een storing eerder op de dag en op maandag. De site kan nog wel traag werken, waarschuwt UWV.

Door de storing konden werklozen geen uitkering aanvragen via de site of doorgeven dat ze gesolliciteerd hebben. Een woordvoerder van het UWV laat weten dat nog niet precies duidelijk is wat precies de oorzaak is geweest van de storing.

Eerder op de dag liet hij al weten dat er 'geen aanwijzingen waren' dat het om een hackersaanval ging. Waarschijnlijk lag het aan een foutje in een update van Werk.nl die afgelopen weekend is doorgevoerd. "We hopen nu dat het stabiel blijft draaien."

Ondanks dat de storing verholpen lijkt, heeft UWV voor morgen een telefoonteam ingezet. Vanaf 8.00 uur kunnen mensen bellen met 0900-9294. Daar kunnen ze bijvoorbeeld een papieren formulier vragen om een uitkering aan te vragen. Ook kunnen mensen langsgaan op de vestiging, aldus de zegsman.

UWV heeft al aangegeven coulant om te gaan met mensen die door de storing bijvoorbeeld te laat een uitkering hebben aangevraagd. "Wat de sollicitatieverrichtingen betreft zeggen we tegen mensen dat ze dat moeten doen als de site weer werkt", aldus de UWV-woordvoerder.

Voor komend weekend stond opnieuw onderhoud aan de site gepland. "We kijken nog of we dat door moeten laten gaan", vertelt de zegsman.