Nieuws
1082246
Nieuws

Onder de hamer: Daimler van de Queen

De auto is van een oud vrouwtje geweest en heeft weinig gereden. Verkoopclichés die een keer wel van toepassing zijn bij deze koninklijke Daimler Super V8.

De limousine uit 2001 heeft drie jaar lang dienst gedaan als luxueus vervoersmiddel voor de Britse koningin Elizabeth II tijdens privé- en officiële gelegenheden.

Extraatjes

Speciaal voor de koningin is de auto voorzien van een paar bijzondere extraatjes. Zo is er een armsteun in het midden dat een opbergplek heeft voor de handtas van de koningin. De asbak is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor de bediening van de extra beveiligingslampen. Deze knipperende blauwe lampen op de plek van de mistlampen zijn nog steeds aanwezig en werken ook nog. In de kofferbak is nog te zien waar de apparatuur heeft gezeten waarmee direct contact kon worden gelegd met de premier. Die spullen zijn helaas wel weggehaald.

Testen

Voordat de auto aan de koningin werd geleverd, heeft Daimler ruim 2.500 testkilometers gemaakt om te zorgen dat de Super V8 voldoet aan de koninklijke eisen. Vervolgens heeft de limousine 11.000 mijl afgelegd in dienst van de majesteit, om daarna in 2004 terug te keren naar het erfgoedfonds van Jaguar en Daimler. Nu wordt de auto verkocht met slechts 15.242 mijl (24.530 kilometer) op de teller.

Surrey

Op 31 augustus zal veilingshuis Historics at Brooklands de Daimler veilen in het Britse Surrey. Het veilingshuis verwacht tussen de 25.000 en 30.000 Britse pond (28.800 - 34.600 euro) voor de auto te krijgen.