Nieuws
1082281
Nieuws

Sleutels zoeken met je smartphone

Nokia werkt aan een accessoire waardoor het mogelijk is sleutels, gadget, fiets en andere spullen terug te vinden via je smartphone. Moet je uiteraard je telefoon niet kwijtraken.

De 'Treasure Tag' accessoire waaraan het Finse telefoonbedrijf werkt combineert NFC technologie en Bluetooth 4.0. De accessoire die is uitgerust met een sensor wordt via NFC aan Lumia Windows Phone gekoppeld en kan vervolgens aan een item naar keuze worden gekoppeld.

Via een speciale applicatie kunnen gebruikers van Windows Phone vervolgens het item dat voorzien is van de tag, lokaliseren. Dat meldt The Verge op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen.

Helemaal nieuw is ‘Treasure Tag’ niet. Het via KickStarter gefinancierde project Tile doet hetzelfde maar dan via iOS apparaten.

Via de Treasure Tag app voor Windows Phone kunnen gebruikers de sensor beheren en lokaliseren. De locatie van de sensor is te bekijken op een kaart met Nokia’s LiveSight augmented reality weergave. Overigens kun je via de Treasure Tag ook het toestel lokaliseren dat aan het item gekoppeld is.

Treasure Tag is één van de eerste accessoires die gebruikmaakt van het energiezuinige Bluetooth 4.0. De accessoire beschikt over een batterij die zo’n 6 maanden meegaat. Volgens The Verge lanceert Nokia Treasure Tag de komende weken, zodra het zijn Amber update (Bluetooth 4.0) heeft uitgerold.