Nieuws/Binnenland
1082337
Binnenland

10 jaar cel voor neersteken schooldirecteur

Een 47-jarige vader die een schooldirecteur neerstak en een leerplichtambtenaar bedreigde met een mes, moet 10 jaar de cel in voor poging tot moord. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) had 8 jaar tegen de man geëist.

El M. stak in april met een 30 centimeter groot kartelmes in op de directeur van de school van zijn zoon. Tijdens een gesprek in het gebouw van Bureau Leerplicht over het verzuim van de jongen ging hij door het lint. El M. vond dat het kind niet thuishoorde op de Drechster, een school voor speciaal onderwijs.

Bij het gesprek waren ook een onderwijsconsulent en leerplichtambtenaar aanwezig. De directeur liep verwondingen op aan zijn been en lichaam. El M., volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar, maakte zich tijdens het gesprek volgens de rechtbank ook schuldig aan doodsbedreigingen. Zo beet hij de directeur tijdens het gesprek toe: „Ik snij van jou nog eens jou kop eraf.”

De straf valt hoger uit dan de eis van het OM omdat El M. geen inzicht toont in de gevolgen van zijn daden en ernstig geweld gebruikte tegen mensen met een publieke functie.