Nieuws/Binnenland
1082363
Binnenland

Kunst aan zee

Een dagje naar het strand en de kinderen nog cultuur laten meepikken? Het kan in Noordwijk.

Op 17 juli werd het startschot gegeven voor de nieuwe Beeldenroute ‘Veel Bekijks’ voor kinderen. Een clubje kinderen van verschillende Noordwijkse scholen kregen de eer als eerste de kersverse beeldenroute te lopen.

Met ‘Veel Bekijks’ wil de gemeente kinderen in contact brengen met kunst op straat. De routes zijn afgestemd op kinderen uit groep 7 en 8 (10 tot en met 12 jaar), maar natuurlijk kan iedere bewoner of bezoeker van Noordwijk op pad en aan de slag met deze routes. Bij elk beeld hoort een korte vraag over het kunstwerk en er zijn allerlei opdrachten. Kinderen leren dat een beeld een verhaal vertelt of prikkelt tot het verzinnen van een verhaal. De beeldenroutes zijn digitaal via www.noordwijk.info te downloaden en als folder gratis verkrijgbaar bij het Visitor Center Noordwijk aan de Grent 8.

Er zijn twee verschillende beeldenroutes gemaakt. De een gaat langs bekende en minder bekende beelden in Noordwijk aan Zee zoals ‘Janus’, ‘De Redder’ en ‘Zeetje Houen’. De andere route voert langs beelden in Noordwijk Binnen zoals ‘Man met Hond’, ‘Twee Giraffen’ en ‘Raadsvrouwe’. Beide routes kunnen in ongeveer anderhalf uur gelopen worden.