Nieuws/Binnenland
1082393
Binnenland

Tientallen kanaries spoorloos

Tientallen kanaries uit Sittard en Uitgeest zijn spoorloos. De kooitjes zijn opengezet, of dieven hebben de vogeltjes gepikt.

In Sittard werden maandagochtend ongeveer 90 kanaries gestolen bij een woning aan de Jozef Israëlsstraat. De toegangsdeur tot de volière is geforceerd. De dader (of daders) is over de omheining geklommen.

Alle kanaries hebben een ringetje om met als opdruk 6CCW. De dieren die gestolen zijn, hebben verscheidene kleuren, zoals bruin met wit, zwart met geel, zwart met wit en wit.

Ongeveer tweehonderd kilometer verderop, in Uitgeest, verdwenen vijftig van de zestig kanaries uit de volière van Nico Stobbe. Ze zijn of meegenomen door een dief of weggevlogen en ten prooi gevallen aan een kat. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Buurtbewoners helpen met zoeken, maar de volièrehouder vreest het ergste. ,,De kanaries zijn gewend hun eten opgediend te krijgen. Dat is nu niet zo. Ze zullen naar de grond gaan om voedsel te zoeken. Daar zijn ze een prooi voor de kat of de hond. Ze zijn vrij tam."