Nieuws/Binnenland
1082406
Binnenland

`Uitrol LTE-A steeds belangrijker´

Het introduceren van de snellere vorm van 4G-internet, LTE-Advanced, komt steeds meer op gang. Dit menen marktonderzoekers van ABI Research op basis van de ontwikkelingen van de markt voor LTE-basisstations. LTE-A(dvanced) is de snellere vorm van het in Nederland door KPN geïntroduceerde 4G/LTE.

De marktonderzoekers menen dat de basisstations die nodig zijn om het nog snellere LTE-A signaal op te pakken, rond 2015 op de markt komen. ABI Research merkt wereldwijd een enorme toename in gebruikers van het huidige 4G. Het onderzoeksbureau verwacht dat er tegen 2018 wereldwijd bijna 1,5 miljard 4G-abonnementen afgesloten zijn. Ongeveer 34 procent daarvan moeten de snellere LTE-A abonnementen zijn.

In Nederland is LTE-A nog niet beschikbaar. Hier is dit jaar gestart met de uitrol van diens voorganger, 4G ofwel LTE. KPN is de eerste provider in Nederland die met de uitrol van het 4G-netwerk is gestart. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea, zijn de ontwikkelingen rondom mobiel internet echter al in een verder stadium. Daar wordt dan ook al druk gewerkt aan de stap na 4G. Dit moet LTE-A worden.