Nieuws
1082414
Nieuws

'Parijs moet toeristvriendelijker'

Parijs wordt niet gezien als de meest toeristvriendelijke stad, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Inwoners van de Franse hoofdstad die werkzaam zijn in de toeristische sector, krijgen een handleiding waarin staat hoe ze met reizigers moeten omgaan.

De campagne 'Do You Speak Tourist' moet het imago van Parijs opkrikken. In een gidsje dat bestaat uit dertien pagina’s wordt beschreven hoe toeristen van verschillende nationaliteiten behandeld willen worden. Zo hechten Britten veel waarde aan een warm welkom en een vriendelijke glimlach en verwachten Amerikanen juist een snelle bediening, het liefst in het Engels.

"Het is belangrijk je aan te passen aan de klant", beaamt een winkeleigenaar uit Parijs. "Aan Amerikanen kun je gerust vragen: 'Hello, how are you?', maar Aziaten vinden het prettiger als je wat meer op de achtergrond blijft. Al worden ze wel enthousiast als je je koopwaar op een aantrekkelijke manier aan ze presenteert."

De 'stad van de liefde' trok in 2012 ruim 29 miljoen bezoekers. Veel toeristen klaagden over zakkenrollers en onbeschofte gidsen, taxichauffeurs en obers. Bij de meest populaire bezienswaardigheden is inmiddels extra politie ingezet om dieven af te schrikken.

Wat vind jij de meest toeristvriendelijke stad? Laat hieronder een reactie achter.