Nieuws/Binnenland
1082442
Binnenland

Parmantige dame vaart deze zomer uit

In de 17e en 18e eeuw lieten rijke Amsterdamse kooplieden schitterende buitenplaatsen aanleggen langs de Utrechtse rivier de Vecht. Ze brachten de zomer door in deze landelijk gelegen huizen en lieten zich met versierde jachten heen en weer brengen.

Tijdens de zomermaanden kunt u een dergelijke tocht maken aan boord van het Statenjacht De Utrecht. Althans, precies zo'n schip, tot in de kleinste details een reconstructie van een jacht uit 1746.

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus en van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus zeilt het Statenjacht vanuit de haven van Volendam naar Hoorn of een ander mooi Zuiderzeestadje, dat is afhankelijk van de wind.

Vanuit Hellevoetsluis vaart het jacht van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 augustus het Haringvliet op. U kunt genieten van 17e-eeuws zeilen terwijl u alles over de omgeving en de maritieme geschiedenis te horen krijgt.

De opbrengt voor de georganiseerde vaartochten wordt gebruikt voor onderhoud aan het Statenjacht en het belangeloos organiseren van vaartochten voor mensen met een verstandelijke beperking die nooit aan een vakantie toekomen.

Reserveren kan online via www.vechtvaren.nll

Meer informatie en voorwaarden: www.statenjacht.nl

Deze arrangementen kosten voor volwassenen €50 en voor kinderen €25.