Nieuws
1082485
Nieuws

Weblog van de week

Snuffelen bij de kringloop

Alberta Paardenkooper woont op een binnenvaartschip. Samen met man Henk en dochter Hanna trekt ze door Duitsland, België en Nederland. Ook heeft deze 'watervrouw' een passie voor wonen, styling en oude spullen.

Naam: Alberta Paardenkooper

Leeftijd: 24

Beroep: moeder/huisvrouw/schippersvrouw

Relatie: Getrouwd met Henk (25)

Kinderen: Hanna (2)

Favoriete website: www.wonenaanboord.blogspot.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: Zeggen dat ik iets onthoud en het net zo snel weer vergeten

---------------------------------------------------------------------------------------------

“Hoe laat moet je lossen morgen?” vraag ik aan Henk. We lossen in België op m’n favoriete plek. Meestal duurt het daar een uur of vijf voor we leeg zijn en ik weet er ondertussen aardig de weg!  Niet in de minste plaats omdat daar een leuke grote kringloop zit. Altijd een feestje om binnen te lopen. Ze weten er ondertussen aardig wie ik ben. Die Hollandse van het schip.

M’n oog valt op een wat hoger kastje, bingo, die is voor mij. Er staat alleen geen prijs op. Mmm eens even kijken of ik iemand kan vinden. Ik neem me voor om er niet meer dan 25 euro voor te geven. Het valt reuze mee! Voor 10 euro gaat hij mee. Dan moet ik nog een bedje voor Hanna. Ik wil het liefst een oud ledikantje. Nou zeg, die staat er ook! Ik ben er helemaal verliefd op. Ook die mag voor een tientje mee. Ik ben helemaal in m’n sas. De ene keer heb je niets, maar vandaag ben ik goed geslaagd!

Henk daarentegen is minder blij als ik aankom bij het schip. “Haal je even de auto leeg?” vraag ik met m’n liefste stemmetje. Hij voelt al aan hoe laat het is. “Hij zit zeker vol met rotzooi?” Met een beetje gemopper staan even later kastje en bedje binnen. Ik zoek gelijk de pot zwarte verf op om het kastje een beurt te geven. Daar kan ik nou reuze van genieten voor die paar centen. En hoe!

“Wanneer moeten we hier weer lossen?” vraag ik ’s avonds als we aan de koffie zitten. “Nou voorlopig niet hoop ik” is het antwoord. Ik schiet in de lach en weet dat we hier volgende week sowieso weer terug komen.  ’t Is alleen de vraag welke dag.