Nieuws/Binnenland
1082487
Binnenland

Twee vragen en antwoorden over 4G

Sinds kort kunnen Nederlandse smartphonegebruikers internetten via het 4G-netwerk. 4G biedt een wereld van nieuwe functies voor je smartphone en in deze vraag- en antwoordrubriek zetten we alle belangrijke vragen over 4G op een rij. KPN, de eerste telecomaanbieder die 4G internet naar Nederland brengt, geeft elke week antwoord op twee belangrijke 4G-vragen.

Om gebruik te maken van het supersnelle, nieuwe 4G-netwerk voor smartphones heb je eerst een paar dingen nodig: een 4G-telefoon en een bijpassend 4G-abonnement. Als je deze allebei in huis hebt, houdt niks je meer tegen om te genieten van een verbeterde dekking en razendsnel internet. Elke week beantwoordt Daan van Dooren, marketing manager van KPN mobiel, twee vragen over het gebruik van 4G internet.

Kan ik met 4G onderweg ook TV kijken?

Ja dat kan zeker! Reizen met bijvoorbeeld de trein of de metro wordt met 4G een stuk leuker. Dankzij 4G kun je namelijk heel gemakkelijk TV kijken op je mobiel, zonder haperingen en lange buffertijd. 4G is namelijk tot tien keer sneller dan de 3G-verbinding en biedt bovendien een verbeterde dekking in Nederland.

Onderweg kun je dus altijd uitzendingen terugkijken via de mobiele applicaties en websites van bijvoorbeeld Uitzending Gemist of RTL XL. En sinds kort kun je ook live TV kijken via de site van de Nederlandse omroep, NPO.nl. Ben je te laat thuis om het journaal van acht uur te bekijken? Met 4G op je smartphone is dat voortaan geen enkel probleem meer. Je bekijkt het laatste nieuws gewoon live mee vanuit de trein. Wachten op de trein en een lange reis maken worden dus een stuk leuker met 4G.

Kan ik onderweg makkelijk grote bestanden up- en downloaden?

Absoluut! Het grote voordeel hiervan is dat we onze tijd hierdoor veel efficiënter en nuttiger kunnen besteden. We merken allemaal dat de scheidslijnen tussen werk en privé steeds verder vervagen. Om onze tijd efficiënt te besteden, werken we vaker onderweg of op andere plekken dan thuis of op kantoor. Op die momenten is het natuurlijk hartstikke fijn en handig om voortaan ook je mailtjes met grote bijlagen onderweg snel en makkelijk te kunnen bekijken en beantwoorden. Het opslaan en terugvinden van grote bestanden in de cloud is bovendien ook erg gemakkelijk en snel met een 4G-verbinding. Dit soort klusjes hoef je dus niet langer verplicht uit te stellen totdat je de beschikking hebt over een Wi-Fi verbinding.

Voor meer tips over het gebruik van 4G kun je terecht op KPN.com/4G.