1082601
Buitenland

Koppel overlijdt één dag na elkaar na 75 jaar huwelijk

Helen en Les Brown zijn na 75 jaar huwelijk één dag na elkaar gestorven. De twee waren allebei geboren tijdens oudjaarsnacht in 1918. Ze kwamen elkaar tegen op hun middelbare school, de Huntington Park High School.

Hij was een rijkeluiszoontje, zij een meisje uit een arbeidersgezin. Ondanks de grote verschillen werden de twee onafscheidelijk. De ouders van Les Brown geloofde niet dat de verkering stand zou houden en adviseerde Les een meisje te zoeken van zijn eigen stand.

Ook de ouders van Helen hadden weinig vertrouwen in de relatie. Hierop besloten de twee in 1937 op achttienjarige leeftijd van huis weg te lopen, om elkaar in het geheim het ja-woord te geven.

De ouders van beide kanten zouden niet minder gelijk gehad kunnen hebben. Het huwelijk hield meer dan 75 jaar stand. Hij was fotograaf met zijn eigen studio, zij werd huisvrouw en kocht daarnaast huizen op voor een extra zakcentje. Ze kregen twee zonen, Les Jr. en Daniel. Het gezin woonde in het zonnige Long Beach, Zuid-Californië.

Les Jr., de oudste zoon van de Browns, verklaarde aan de Amerikaanse krant Long Beach Telegram dat beiden doodsbang waren de ander te verliezen. ´Het was echte liefde. Ze waren geen dag zonder elkaar.´ Uiteindelijk overleed Helen Brown op 16 juli 2013. Les stierf een dag later. Helen leed aan maagkanker, Les had Parkinson. Ze werden allebei 94 jaar.