Nieuws/Binnenland
1082637
Binnenland

Caravan niet altijd verzekerd tegen schade

Wie met de eigen caravan op vakantie gaat, hoopt natuurlijk niet in noodweer terecht te komen. Maar de kans dat het gebeurt is aanwezig en schade kan in de honderden euro´s lopen. Lang niet iedere verzekeraar biedt standaard dekking tegen hagelschade aan de caravan.

Dit blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Verzekeraars ANWB, Europeesche, Meeùs, SNS Bank en Univé, bieden hiervoor geen standaard dekking.,,Hagelschade komt sinds een aantal jaar bovenmatig veel voor en veroorzaakt veel schade aan toercaravans, wat extra schade-uitkeringen met zich meebrengt”, aldus een woordvoerder van Univé.

Voor andere maatschappijen speelt keuzevrijheid van de klant een belangrijke rol: “Mocht hagelschade altijd gedekt zijn, dan zou de premie hoger liggen. Klanten hebben nu zelf de keuze of zij hagelschade willen meeverzekeren”, aldus een woordvoerder van SNS Reaal.

De meeste verzekeraars hanteren een extra eigen risico in geval van hagelschade aan de caravan. De bedragen lopen uiteen van 75 euro (Meeùs, Europeesche) tot 225 euro (Bovag). Maar er zijn ook verzekeraars die dit niet doen, zoals ANWB, of onder bepaalde voorwaarden, zoals Univé.