Nieuws/Opmerkelijk
1082774
Opmerkelijk

Vlaamse wil niet stoppen met tatoeëren voordat ze helemaal zwart is

Amsterdam - Voor veel mensen gaat een tatoeage in het gezicht al veel te ver, maar de Vlaamse Belle Atrix draait daar haar hand niet voor om. De tatoeëerster heeft maar één doel: haar hele lichaam bedekken met inkt.

Op de helft van haar gezicht prijkt een Tibetaanse tekst, maar dat is niets vergeleken bij de rest van haar lichaam. Een groot deel van haar ene arm en beide benen zijn al bijna helemaal zwart ingekleurd.

De Vlaamse noemt haar tattoo-sessies in een video op de website van de Belgische krant Het Nieuwsblad ’therapie’. “Heel krachtige sessie vandaag met betekenissen die te ruste gelegd zijn onder een zwart deken. Ik voel me buitenaards”, schrijft ze onder een van haar foto’s die ze post op sociale media.

’Racistisch’

Compleet zwarte tatoeages staan in de tattoo-wereld bekend als ’blackwork’. Ze worden door liefhebbers bewonderd vanwege de pijn die iemand moet ondergaan om dergelijke tatoeages te krijgen. Belle kan overigens lang niet alleen rekenen op positieve reacties. “Ik zeg niet dat het racistisch is, maar als ze het in haar gezicht ook gaat doen, dan zal het dat wel zijn”, zegt iemand.