Nieuws/Buitenland
1082894
Buitenland

VS nodigen Palestijnen en Israël uit

De Amerikaanse regering heeft Israëlische en Palestijnse onderhandelaars zondag uitgenodigd om maandagavond en dinsdag in Washington het overleg over vrede in het Midden-Oosten te hervatten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag meegedeeld.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft zondag gesproken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas en hen persoonlijk uitgenodigd onderhandelingsteams naar Washington te sturen, liet de woordvoerder van het ministerie weten.

Namens Israël neemt onder anderen minister Tzipi Livni van Justitie deel aan het overleg. Namens de Palestijnen reist onder anderen toponderhandelaar Saeb Erekat naar de Amerikaanse hoofdstad. Het is de bedoeling dat zij een werkplan voor de onderhandelingen in de komende maanden uitwerken.

Beide partijen kwamen ruim een week geleden onder grote druk van Kerry overeen de vredesonderhandelingen te hervatten. Het overleg zat 3 jaar muurvast.