Nieuws/Binnenland
1082917
Binnenland

Tilburgse kermis vooral in avond druk bezocht

De Tilburgse kermis heeft dit jaar evenveel bezoekers getrokken als vorig jaar: ongeveer 1,5 miljoen. Maar door het warme weer was het overdag wat minder druk en kwamen de mensen vooral in de avond naar het evenement. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente zondag.

„Van de 10 dagen dat de kermis duurde, vielen er 7 in de hittegolf. Dan merk je dat het publiek overdag het strand of andere plekken voor verkoeling opzoekt. Maar dat werd 's avonds weer ruimschoots goedgemaakt. Tot laat in de avond waren de cafés vol en werden evenementen goed bezocht.”

Roze maandag, het jaarlijkse homo-evenement van de kermis, was met 300.000 bezoekers de drukste dag. Maar dat waren er door de hitte wel 75.000 minder dan vorig jaar. Beide zaterdagen kwamen een paar 100.000 mensen. Dit keer was het op donderdag bijna even druk, wat waarschijnlijk te danken was aan wat evenementen op die dag.

De gemeente had vanwege de temperaturen maatregelen genomen en onder meer vernevelaars en sproei-installaties ingezet.

De Tilburgse kermis sluit zondag om 23.00 uur. Het is de grootste kermis van de Benelux. Op het bijna 4 kilometer lange terrein in de binnenstad staan dan ruim 235 attracties.