Nieuws/Binnenland
1082919
Binnenland

Arrestaties na grote vechtpartij Zwarte Cross

Op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde zijn zondag twee personen gewond geraakt bij een grote vechtpartij. In totaal 27 personen zijn door de politie aangehouden.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn de gewonden naar het ziekenhuis overgebracht. Ze kon niets zeggen over de aard van de verwondingen. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij.

Tot zondagmiddag was het volgens de politie rustig met in totaal 12 aanhoudingen voor onder meer diefstal, openlijke geweldpleging en bezit van harddrugs.

Bezoekersrecord

Een van de tradities van het festival is ook bij de 17e editie overeind gebleven. Met 162.795 bezoekers werd opnieuw een record gevestigd.

Vorig jaar bezochten ruim 156.000 bezoekers het festival met motorcross, stunts, theater en veel muziek. Voor het eerst duurde de Zwarte Cross drie volledige dagen in plaats van twee. Door een andere terreinindeling was er ook meer ruimte voor de bezoekers.

Vrijdag en zaterdag zorgden enkele onweersbuien voor modderige taferelen. De organisatie bestreed dat door grote hoeveelheden stro op de drassigste delen te leggen.

Volgend jaar wordt de Zwarte Cross gehouden op 25, 26 en 27 juli.