Nieuws/Binnenland
1082979
Binnenland

Veel geweld uitgaansleven

De gemoederen waren weer danig verhit in het uitgaansleven en in de huiselijke sfeer, dit weekend. De politie maakte zondag melding van een flink aantal incidenten in het hele land.

Twee gewonden vielen bij een conflict in een feesttent in Wildervank, onder wie een van de ruziemakers, maar ook een 37-jarige man uit Stadskanaal die de boel wilde sussen.

In Leeuwarden sloeg een 19-jarige jongen op enkele mensen in. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en ging geboeid naar het ziekenhuis.

De politie pakte in Emmen twee mannen van 35 jaar op die een portier  van een nachtclub aan de Wilhelminastraat hebben afgetuigd. De mannen werden verzocht te vertrekken omdat één van hen een toegangsverbod heeft. De twee accepteerden dit niet. Ze gooiden met fietsen naar de eigenaar en de portier. Die laatste kreeg bovendien een klap met een kei op zijn hoofd. Eén van de mannen verzette zich tegen zijn aanhouding en kon pas worden overmeesterd nadat de politie pepperspray had gebruikt.

Ook in Amersfoort werd een portier mishandeld. Een 46-jarige man greep de portier van een kroeg aan de Groenmarkt bij de keel en drukte hem op straat. Een 27-jarige vrouw begon daarop op de portier in te schoppen. Ook hier moest de politie pepperspray gebruiken om de zwaar agressieve verachten te kunnen aanhouden.

In Rotterdam zijn drie mensen opgepakt na een schermutseling met de politie. Ter hoogte van een café op de Schiekade trok een man het portier open van een rijdende politieauto. Een tweede man die de arrestatie probeerde te belemmeren kon ook mee, evenals een derde die de politie beledigde.

Een 26-jarige man uit Veendam is opgepakt voor het bedreigen van een portier. De dronken man werd de toegang geweigerd tot een discotheek op het Prins Hendrikplein. Dit accepteerde hij niet en hij bedreigde de portier meerdere keren met de dood.

Een 35-jarige man uit Den Bosch is in de cel gestopt, omdat hij zijn 27-jarige vrouw zou hebben geslagen. De mishandelingen en bedreigingen zouden al een tijdje aan de gang zijn.

Zes mannen in Hilversum kregen een conflict, waarbij is geslagen en geschopt. Vier zijn er aangehouden.

De politie arresteerde in Breda vijf mannen die een voorbijganger kennelijk zomaar hadden geslagen.