Nieuws/Binnenland
1083023
Binnenland

Opnieuw stevig onweer

Opnieuw trok er stevig onweer over Nederland, maar tot grote problemen heeft dat in de nacht van zaterdag op zondag niet geleid. Volgens Weeronline heeft het flink gedonderd in voornamelijk Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Drenthe.

Uit diezelfde regio's kregen de hulpdiensten wel veel meldingen van stormschade. Dat strookt met de metingen van Weeronline. Plaatselijk viel namelijk 30 tot 40 millimeter regen en er werden lokaal rukwinden geregistreerd. Ook waren de donderklappen opvallend hard; her en der gingen autoalarmen af.

Twee politieagenten in het Zuid-Hollandse Meerkerk hielden „tintelende handen” over aan een blikseminslag in hun auto. Ze waren op surveillance en zijn verder ongedeerd, zo laat een collega op Twitter weten. „Ze zaten gelukkig in het voertuig met de ramen dicht”, schrijft hij.

Verspreid over het land waren enkele kleine branden door blikseminslagen.

Eerder op zaterdag gaf het KNMI code oranje voor onweer, dat in de ochtend en middag overtrok. Ook toen vielen de gevolgen redelijk mee. Ditmaal werd geen waarschuwing voor extreem weer afgegeven.

De komende dagen hoeven we volgens Weeronline geen rekening te houden met fikse onweersbuien. We gaan een paar rustige dagen tegemoet met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Donderdag kan het weer dertig graden worden. Die hitte zou in het weekend weer afgestraft kunnen worden met onweersbuien.