Nieuws/Binnenland
1083954
Binnenland

Erop of eronder voor Utrechtse prostituees

Het is vandaag erop of eronder voor de prostituees in Utrecht. De rechter doet uitspraak in het kort geding dat raamexploitant Wegra heeft aangespannen tegen de gemeente.

Donderdag sluit Utrecht alle ramen in de stad, nadat de vergunning van de exploitant is ingetrokken omdat deze wordt verdacht van mensenhandel. De prostituees vroegen Wolfsen vorige week gebruik te maken van een noodmaatregel om de ramen open te houden, maar ze kregen nul op het rekest. De ruim 200 vrouwen vrezen dat ze nu in de illegaliteit terechtkomen.

De bestuursrechter beslist om 18.00 uur of de boten donderdagmorgen nog open mogen gaan. Bestuursrechter Verburg zei voor een moeilijke beslissing te staan die hem zwaar viel. Volgens hem is het ,,evident'' dat sluiting van de boten grote gevolgen heeft voor veel mensen. Mensenhandel heeft die grote gevolgen echter ook, vindt de rechter.

 

 

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");