Nieuws/Binnenland
1084264
Binnenland

Arrestaties om verdronken jongetje

De politie heeft een 21-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden in verband met de verdrinking van een 5-jarig jongetje maandag op IJburg. Onderzocht wordt of de twee voldoende toezicht hebben gehouden.

Het jongetje maakte onderdeel uit van een groepje van zes kinderen. De man en de vrouw waren aanwezig als begeleiders. Ze worden samen met een aantal getuigen verhoord, daarna mogen ze weer naar huis, meldt de politie.

Het jongetje was maandag samen met zijn negenjarig broertje bij het surfstrandje langs de Bert Haanstrakade in het water aan het spelen. Rond één uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat de oudste jongen zijn broertje kwijt was en om hulp had geroepen. De brandweer, een ambulance en de traumahelikopter rukten meteen uit. Onder politiebegeleiding is het slachtoffertje, dat niet aanspreekbaar meer was, naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed hij later die middag.

Op de plek waar de jongens speelden, geldt een zwemverbod. Bij het strandje is zwemmen verboden. Het is alleen bedoeld om te surfen, aldus een woordvoerster van stadsdeel Oost.