Nieuws

Eerste dag Strandzesdaagse 'hartstikke goed'

De eerste dag van de Strandzesdaagse is maandag „hartstikke goed” verlopen, zegt organisator Woody van Loo. Ongeveer 1000 wandelaars gingen op pad voor een tocht van zes dagen langs de kust.

Veel deelnemers kozen ervoor een uurtje eerder te beginnen, om de hitte te ontlopen. Dat bleek niet eens echt nodig. „'s Ochtends tot in de loop van de middag was het laag water, dus een lekker strand, en een fris windje vanuit zee. Later viel de wind wat weg en werd het iets warmer.”

De lopers gingen van start in Hoek van Holland. De 55e editie van de Strandzesdaagse over 140 kilometer gaat onder meer langs Wassenaar, Katwijk, Zandvoort en Egmond aan Zee en eindigt zaterdag in Den Helder. De eigen tenten en andere bagage hoeven de wandelaars niet zelf te dragen. De organisatie brengt elke morgen de spullen naar de volgende camping. 's Avonds is er een Hollandse warme maaltijd. Maandagavond staan er gehaktballen op het menu.

De eerste Strandzesdaagse was in 1959 en telde toen 37 deelnemers. De eerste 3 jaar was de wandeltocht van Den Helder naar Hoek van Holland. Maar vanwege de tegenwind is toen besloten de tocht om te draaien.