Nieuws/Binnenland
10846867
Binnenland

Triomftocht door Overijssels dorp gaat mis

Kampioensfeestje in mineur: 20 gewonden bij ongeval met huifkar in Losser

LOSSER - Twintig mensen zijn gewond geraakt door het omslaan van een huifkar achter een tractor in de Overijsselse plaats Losser. Vier mensen moesten met de ambulance naar het ziekenhuis, de rest is volgens de politie zelf naar het ziekenhuis of de huisartsenpost gegaan.

Op de kar stonden leden van voetbalclub KVV Losser om een kampioensfeest te vieren. Het team maakte een tocht door het dorp. In een bocht ging het helemaal mis. De politie heeft niets bekendgemaakt over de ernst van de verwondingen. Volgens regionale media gaat het onder meer om botbreuken.

Hoe het ongeval is gebeurd, is niet bekend. Dat onderzoekt de politie nog. Het incident op de Havezatensingel vond rond 20.30 uur plaats.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Kantine

Burgemeester Gerrit Jan Kok van Losser is geschrokken door het ongeval. Hij bedankt in een verklaring de hulpdiensten, waaronder die uit Duitsland, die hebben geholpen. „We leven enorm mee met de gewonden, hun families, de clubleden en andere betrokkenen”, zegt hij. „Onze eerste zorg gaat uit naar de jongeren, die het ongeluk hebben meegemaakt. Zij worden opgevangen en waar nodig verzorgd.”

De voetbalclub bevestigt zaterdagavond laat op sociale media dat „enkele leden” gewond zijn geraakt. „Gelukkig kunnen we meedelen dat de meeste leden inmiddels samen met ons in de kantine zitten. Er zijn helaas ook een paar leden naar het ziekenhuis gegaan en worden daar goed verzorgd. Wij leven met hen en hun families mee en wensen hen veel beterschap!”