Nieuws/Binnenland
1084887874
Binnenland

Toename in ziekenhuizen

RIVM: 8600 nieuwe coronagevallen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

BILTHOVEN - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8600 nieuwe coronagevallen geregistreerd door het RIVM. Een etmaal eerder waren dat er 8301. Dat aantal is bijgesteld, aanvankelijk ging het om 8336 nieuwe positieve tests.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

In de afgelopen 24 uur zijn 12 sterfgevallen door corona gemeld. Zaterdagochtend waren dat er veel meer (31) en vrijdag eveneens 12. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas een tijdje later geregistreerd. Sinds het begin van de vaccinatiecampagne nam het aantal sterfgevallen flink af, tot vorige week zo'n twintig per dag.

Bijna 1,4 miljoen Nederlanders zijn positief getest sinds het begin van de uitbraak. Van bijna 17.000 mensen staat vast dat ze aan het virus zijn overleden.

Ziekenhuizen

Er liggen in totaal 50 coronapatiënten meer in de Nederlandse ziekenhuizen vergeleken met zaterdag. In totaal zijn nu 2478 patiënten met Covid-19 opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal Covid-patiënten met 6 toe, tot 808. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal coronapatiënten met 44 naar 1670.

Er liggen momenteel 377 patiënten met andere aandoeningen op de intensive cares, wat de totale ic-bezetting op 1185 bedden brengt. Dat zijn 30 mensen minder dan een dag eerder.

Volgens het LCPS blijft het aantal nieuwe opnames in de ziekenhuizen ongeveer gelijk aan vorige week, maar blijft het erg hoog. Ook de Covid-bezettingen op de ic blijven hoog, en volgen een stijgende trend, aldus het LCPS.