Nieuws/Binnenland
1085002
Binnenland

Bloedhete week

We gaan naar de warmste week van 2013. Mogelijk wordt het wel 35 graden! Het wordt vanaf vandaag bloedheet in ons land. De wolken van zaterdag hebben plaatsgemaakt voor zonovergoten weer.

Het wordt een hete zondag. Het is zonnig en bij een zwakke oostenwind loopt het kwik op naar waarden tussen 27 en 31 graden, de hoogste waarden in het zuiden van het land. Het blijft droog.

Hogedruk bepaalt voorlopig het weer gedurende een groot deel van de week. Morgen wordt het nog warmer. Na een zwoele nacht is het maandag droog, zonnig en bij een oostenwind schiet het kwik naar maximaal 29-34 graden. Aan de stranden is er 's middags enige verkoeling door wind van zee.

Dinsdag volgt een nieuwe tropische dag. Bij veel zon en een oostenwind stijgt het kwik naar waarden tussen 30 en 35 graden, lokaal nog een graadje hoger in het zuidoosten. De nacht naar woensdag komt het kwik in grote delen van het land niet onder de 20 graden.

Woensdag is er later op de dag kans op een verspreide onweersbui, hetgeen we deze zomer nog niet eerder meemaakten na een warme periode. De tweede helft van de week blijft hogedruk het weer bepalen. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en de maxima konen te liggen tussen 23 en 28 graden.