Nieuws/Binnenland
1085561
Binnenland

Veel ongevallen in en bij nieuwe Coentunnel

Bij de nieuwe Coentunnel in Amsterdam doen zich opvallend veel ongelukken voor. Sinds de opening van de tunnel op 13 mei zijn er al ongeveer 55 aanrijdingen geweest in en direct bij de tunnel, stelde de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdag.

In iets meer dan 2 maanden tijd moest er 55 keer een bergingsvoertuig naar de tunnel en omgeving geleid worden. Volgens de VID is dat aantal erg hoog. In 2010 was de A16 bij het Terbregseplein de plek met de meeste aanrijdingen, 175 in een heel jaar.

Wat de oorzaak van het grote aantal aanrijdingen is, kan de VID niet met zekerheid zeggen. „Er is een wat onoverzichtelijke situatie vooral vlak na de tunnel waar het verkeer ook in de tunnel last van heeft, en de verkeersdichtheid kan ook een rol spelen nu er in elke richting maar één tunnelbuis beschikbaar is”, aldus een woordvoerder van de VID.

Volgens tellingen van Rijkswaterstaat hebben zich in de maanden mei en juni 36 aanrijdingen voorgedaan in en bij de nieuwe Coentunnel. Het gaat mogelijk om een kwestie van gewenning, verklaart een woordvoerster het aantal ongevallen. „We houden het in ieder geval in de gaten.”