Nieuws
1085591
Nieuws

Dataverkeer piekt tijdens Vierdaagse

De wandelaars en bezoekers van de 97e editie van de Vierdaagse van Nijmegen zijn druk in de weer met hun smartphone. Niet alleen om te bellen en te sms'en, maar vooral met foto's maken en uploaden. Dat liet een woordvoerster van KPN donderdag weten.

Volgens de provider is er duidelijk een piek te zien in het dataverkeer. „In vergelijking met vorig jaar zien we een enorme stijging.” Toch blijft voor KPN een telefoontje plegen voorrang krijgen op het uploaden van foto's. „Bellen blijft het belangrijkste. Ook de bereikbaarheid van de hulpdiensten is een prioriteit. We zien daar vooralsnog geen problemen.” De politie bevestigt dat de bereikbaarheid goed is.

Ook tijdens de Vierdaagsefeesten wordt alles gedeeld op social media. „Het bleef woensdag tot midden in de nacht druk op het netwerk. Het is echt filerijden. De camera's op de telefoons worden steeds beter, dus dat betekent ook grotere bestanden om te versturen”, aldus KPN. „Eigenlijk is het raar om te zeggen, maar het weer werkt tegen. Iedereen zit langer buiten en mensen willen graag laten zien hoe leuk het is.”