Nieuws/Binnenland
1085614
Binnenland

Stop Kindermisbruik wijzigt naam

De stichting Stop Kindermisbruik heeft haar naam gewijzigd in Free a Girl. Volgens de organisatie is hiermee duidelijk waar de focus ligt; namelijk het bevrijden, opvangen en rehabiliteren van meisjes uit de kinderprostitutie.

Ook blijft de stichting aandacht vragen voor mensenhandel en kinderprostitutie en de schaal waarop dit wereldwijd voorkomt, liet ze donderdag weten. Bij Free a Girl zijn veel bekende Nederlanders als ambassadeur betrokken, onder wie Arjan Erkel, Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Sneijder Cabau, John Ewbank, Froukje de Both en Jim Bakkum.

Stop Kindermisbruik bestaat sinds 2008 en is actief in diverse Aziatische landen, Brazilië, Kameroen, Moldavië en ook Nederland. De organisatie heeft sindsdien naar eigen zeggen meegewerkt aan de bevrijding van meer dan 2300 meisjes en de opvang en rehabilitatie van bijna 2800 meisjes in India, Thailand en Cambodja. Ook richtte de stichting zich samen met partnerorganisaties onder meer op de veroordeling van honderden mensenhandelaren en bordeeleigenaren.