Nieuws
1085617
Nieuws

Pomphouder overweegt hoger beroep

Pomphouder Ewout Klok uit Hoogeveen noemt de handhaving van het verbod op alcoholverkoop bij tankstations „onverteerbaar en ronduit teleurstellend”. Donderdag besliste de rechtbank in Assen dat dit verbod blijft gehandhaafd. De pomphouder ziet aanknopingspunten om hiertegen in hoger beroep te gaan. Hij heeft hiervoor 6 weken de tijd.

Volgens Klok hebben de pomphouders in de grensstreek wel degelijk veel last van tankstations in de buurlanden die wel alcohol verkopen. „Dit heeft de rechtbank onvoldoende meegewogen.” Bovendien is volgens Klok nooit voldoende vast komen te staan dat er minder verkeersslachtoffers zijn nu de pomphouders geen alcohol verkopen. „Hiernaar is nooit onderzoek gedaan. De regelgeving is nooit geëvalueerd.”

De pomphouder in Nederland wordt volgens Klok door de wetgever te veel benadeeld en kan hierdoor het hoofd met moeite boven water houden. „Er is wel degelijk sprake van een ongelijke behandeling. Alleen via het Europese recht is het mogelijk de wet aan te passen”.