Nieuws/Binnenland
1085627
Binnenland

Webshops profiteren van 4G

Doordat online winkelen op smartphones en tablets met het 4G-netwerk veel sneller en gemakkelijker is dan voorheen, kunnen Britse webwinkels het komende jaar een flinke omzetgroei tegemoet zien. Dat blijkt uit een onderzoek van online veilingsite eBay.

De Britse bevolking gebruikt zijn tablet of smartphone om online te winkelen 55 procent meer dan een jaar geleden. Onderzoeksbureau Conlumino schat dat door de telkens bredere beschikbaarheid van 4G dit aantal in de komende maanden zal oplopen naar 115 procent. Dat levert de winkels naar verwachting een extra brancheomzet op van maar liefst twee miljard pond.

"Met de komst van 4G is het voor consumenten daadwerkelijk mogelijk om altijd en overal iets te kopen. Winkeliers moeten het belang van een webwinkel niet onderschatten maar juist met de tijd meegaan," zegt Neil Saunders van Conlumino. "Nu 4G telkens universeler wordt, gloort er voor beide partijen een spannende nieuwe realiteit aan de horizon."

Mogelijk profiteren Nederlandse webwinkels van een soortgelijke stijging nu KPN bezig is met de 4G-uitrol in ons land. Voor het einde van het jaar moet dit snelle netwerk in 80% van het land beschikbaar zijn.