Nieuws
1085635
Nieuws

Franse slag

Ook in Frankrijk slaat de crisis hard toe. Van een bevriend stel, vaste Frankrijkgangers, hoorde ik dat er deze zomer al twee keer is ingebroken in hun camper en dat, nota bene op de Franse nationale feestdag, bij het strand van Serignan ook de vier wieldoppen waren gestolen.

Zo wordt vakantiepret gauw een dure grap.

Zijn toeristen het doelwit geworden? Mail mij!

Frankrijk heeft, op het gebied van criminaliteit, dezelfde problemen als Nederland, maar Frankrijk is vijftien keer zo groot. Alleen de jubelbrochures van het Franse propagandakantoor in Amsterdam zwijgen hierover in alle talen.

Elk zomerseizoen worden veel gendarmes van het Franse platteland naar de kustgebieden gedirigeerd in een laatste poging om de uitbundige internationale criminaliteit daar nog wat onder controle te houden. Gevolg is dat dieven in het achterland vrij spel hebben en dat het verkeer daar levensgevaarlijk is, doordat niemand zich nog aan de regels hoeft te houden: er is immers geen enkele controle! Bellen achter het stuur is de gewoonste zaak, werkelijk niemand houdt zich nog aan de maximum snelheid en witte strepen op de weg doen er niet meer toe.

Er is in heel Frankrijk niet één Nederlander te vinden met een vakantiehuis, waar nog niét is ingebroken. Mocht er toch nog zo'n gelukkige landgenoot bestaan, dan wil die zich vast wel even bij mij melden!

Tijdje terug schreef Kees van Kooten dat hij in zijn afgelegen Franse villa volledig is overgestapt op wegwerpborden en plastic bestek, aangezien zijn mooie tafelgerei telkens verdween bij nieuwe inbraken. Maakt de gelegenheid of maakt de crisis van iedere Fransman een dief? Zelfs de laveldelplanten werden uit Van Kootens tuin meegenomen. Van die Franse dingen!

Nu ruim een miljoen Nederlandse portefeuilles afzakken naar Frankrijk, in het vrije verkeer van de Europese fraternité, is mijn vraag: hoe beschermt u zich tegen de Franse liberté en égalité?

Mail uw reacties, het liefst vandaag nog, naar [email protected]