Nieuws/Binnenland
1085640
Binnenland

Grootste familiealbum van Nederland op komst

Heel Nederland wordt opgeroepen mee te werken aan het maken van 'Het Grootste Familiealbum van Nederland'. Nederlanders kunnen sinds donderdag hun privékiekjes aanleveren via www.grootstefamiliealbum.nl.

De organisatie is in handen van de Fotoweek, een nieuw landelijk evenement rond fotografie in het najaar. Het is de bedoeling dat de vele foto's samen „een tijdsbeeld van het Nederlandse gezin anno 2013” schetsen. Het verzoek is „de mooiste, grappigste of meest ontroerende familieportretten” te delen. Door de inzet van sociale media als Facebook hoopt de organisatie „een completer tijdsbeeld dan ooit tevoren te krijgen”.

Na afloop van de Fotoweek van 20 tot en met 29 september wordt het album opgenomen in de collectie van het Nationaal Archief in Den Haag. Daarnaast is er een wedstrijd. Vijf juryleden nomineren hun favoriete familieportret. In de jury zitten onder anderen Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf des Vaderlands), Sacha de Boer en Humberto Tan (bedreven hobbyfotograaf).

Foam in Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam hebben het evenement bedacht om fotografie in de schijnwerpers te zetten. Tien dagen lang organiseren fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken en boekhandels talloze activiteiten.