Nieuws/Binnenland
1085658
Binnenland

Hitte krijgt wandelaars nog niet klein

Het publiek aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek geniet van de zon, terwijl de wandelaars van de Vierdaagse bezweet voorbijkomen. Toch lijkt niemand donderdag last te hebben van de hoge temperatuur.

Een medewerker van de ambulance vertelt dat het rustig is. Ook de organisatie van het wandelevenement laat weten dat het goed gaat met de wandelaars. „De dag is natuurlijk wel net begonnen. Maar iedereen lijkt zich aan de adviezen te houden. Veel drinken, goed eten en rust nemen.”

In de overvolle bermen zit het publiek op stoeltjes, kinderen bieden met waterpistolen verkoeling aan de wandelaars en bewoners spuiten met tuinslangen.

De 16-jarige Janine Verbeek uit Elst loopt voor de derde keer mee. De route van 40 kilometer is voor haar de eerste keer. „Je krijgt veel water onderweg. Maar ik ben wel blij dat ik vroeg ben begonnen.” Twee wandelaars van 71 jaar hebben ook geen last van de hitte. „Gewoon veel drinken en natuurlijk goed voorbereid op pad gaan. Wij trainen heel het jaar. In beweging blijven is het belangrijkste.”

De route tijdens de derde wandeldag voert ook langs de wijngaard van de Vierdaagse in Groesbeek. Daar zijn 2000 wijnstokken geplant om zo in 2016 een eigen wit wijntje open te kunnen trekken bij het 100-jarig bestaan van het wandelevenement.