Nieuws/Binnenland
1085660
Binnenland

Nederlandse fans massaal naar de top

De Alpe d'Huez staat vol met circa een miljoen toeschouwers, onder wie ettelijke tienduizenden Nederlanders. Lopend, fietsend of met de kabelbaan gaat het legioen wielerliefhebbers naar de flanken van de Alpentop, die in deze etappe twee keer wordt beklommen.

Incidenten zijn tot dusver uitgebleven, meldt de Nederlandse politieman Wiger Gommers vanuit het commandocentrum in Bourg d'Oisans, aan de voet van Alpe d'Huez.

In de geur van verbrande koppelingen en veel bier passeren de voorposten van de Tourkaravaan stapvoets de befaamde 'Hollandse' bocht 7. Daar dansen duizenden Oranje wielerfans de polonaise, uren voor de verwachte aankomst van de Tourrenners, rond half vier donderdagmiddag.

Gendarmes dringen de dansende Oranjefans telkens terug, terwijl hobbyfietsers en Tourvolgers zich een weg banen. Het weer is voorlopig nog geen grote zorg. Na enkele regenbuien op donderdagochtend is het aan het begin van de middag droog, maar bewolkt. France Météo handhaaft de waarschuwing voor regenbuien en onweer.