Nieuws/Binnenland
1085687
Binnenland

Hittegolf mogelijk

De laatste week van juli belooft extreem heet te worden. Bij een naar oost draaiende wind wordt vanaf het weekeinde warme tot zeer warme lucht naar ons land getransporteerd. Op meerdere dagen is de 30 graden haalbaar waarbij zelfs een hittegolf niet ondenkbaar is. Daarvoor zou het vijf dagen op rij 25 graden of meer moeten zijn in De Bilt waarvan drie 30 graden. Een regionale hittegolf valt volgende week helemaal niet uit te sluiten!

Het heeft allemaal te maken met hogedruk die zich dit weekeinde verder en gunstig voor ons ontwikkelt. Zaterdag is het in een noordelijke stroming tijdelijk wat minder warm tussen 20 en 25 graden. Daarna versterkt zich hogedruk en draait de wind naar het warme oosten. Vanaf zondag gaat het kwik voor meerdere dagen volgende week naar 25-30 graden, mogelijk lokaal nog hoger. Het blijft droog en zonnig.

Ook vandaag is het extreem mooi weer. De sluierbewolking is veelal verdwenen en de zon schijnt onafgebroken. Het wordt warm tot zeer warm met maxima tussen 24 en 29 graden. Er is weinig wind. Morgen is het ook fraai met gemiddeld 26 graden. Later komen er wat wolken en ook zaterdag wisselen zon en wolken elkaar bij een wat verkoelende noordenwind af. Zondag begint het kwik aan een nieuwe zomerse opmars, later mogelijk tropisch.

Op Alpe d Huez schijnt vandaag de zon en ontstaan er later stapelwolken. Vanmiddag kan er regionaal onweer ontstaan. Het is warm bij 22-28 graden.