Nieuws/Buitenland
1085715
Buitenland

Pastoor (85) velt inbreker met uppercut

Hij mag met zijn 85 jaar dan behoorlijk op leeftijd zijn, dat wil niet zeggen dat de Belgische pastoor Josef Poels zich zomaar laat bestelen. Toen de geestelijke deze week een inbreker op heterdaad betrapte in zijn Sint-Jan Berchmanskerk in Diest, deelde hij een rechtse directe uit aan de man.

,,Ik nam de dief bij de arm mee naar buiten, maar daar kwam hij neus aan neus staan en spuwde hij in mijn gezicht. ‘Ik maak u kapot, siste hij. Hoerenjong!’ En tja, toen kende ik even een zwak moment. Ik heb uitgehaald met mijn vuist en raakte hem vol op de kin”, aldus de krasse pastoor tegen het Nieuwsblad. De inbreker trapte Poels tegen de grond en sprong daarna in de auto van een handlanger. Het was alweer de vierde keer deze maand dat de kerk doelwit was van dieven.

De pastoor liep lichte verwondingen op aan zijn rug en arm. Het meeste pijn heeft hij nog wel aan de hand waarmee hij de klap uitdeelde. Die is blauw en gezwollen, en zit nu in het gips. Maar Poels laat zich daar niet door uit het veld slaan. Diezelfde avond nog leidde hij alweer gewoon de misviering.