Nieuws/Binnenland
1085733
Binnenland

NIEUWS

WK Nacra vanaf zondag in Den Haag

Den Haag is vanaf zondag 20 juli het decor voor de eerste wereldkampioenschappen Nacra 17 klasse, de nieuwe Olympische catamaranklasse. Ook de drie succesvolle Nederlandse Nacra 17 teams uit de Delta Lloyd Kernploeg zijn van de partij.

Het eerste wk Nacra 17 trekt de beste catamaranzeilers ter wereld naar Den Haag. Veel van hen willen zich nog plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Slechts een team per land kan zich daarvoor plaatsen.

De drie Nederlandse teams bestaan uit Mandy Mulder en Thijs Visser, Renée Groeneveld en Karel Begemann, en Elke Delnooz die samen met Coen de Koning vaart. Alle drie de teams behoren tot de wereldtop. Het team Mulder en Visser wonnen dit jaar al de ISAF World CUP in Palma de Mallorca. Groeneveld en Begemann wonnen de bronzen plak bij bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

De Nacra 17 is vorig jaar door de internationale zeilfederatie (ISAF) gekozen als de boot voor de 'mixed multihull' klasse voor Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Programma WK Nacra 17• Zondag 21 juli: practice race + opening• Maandag 22 juli en dinsdag 23 juli: kwalificatieraces (4 per dag = totaal 8)• Woensdag reservedag• Donderdag 25 juli en vrijdag 26 juli: finale races Gold Fleet met beste 50% van klassement• Zaterdag 27 juli: Medal Race met beste tien van het klassement.