Nieuws
1085742
Nieuws

'Nieuwe Nexus 7 volgende week'

De opvolger van Google's gewilde Nexus 7 tablet is vanaf volgende week verkrijgbaar in Amerikaanse winkelketens. Dat staat in uitgelekte documenten die website Engadget in handen heeft gekregen.

In de planningsdocumenten wordt specifiek melding gemaakt van een nieuwe 32GB versie van Google's 7 inch tablet. De website Android Central zegt over documenten te beschikken waarin de prijs van het nieuwe apparaat wordt vermeld. De 32GB versie zou een prijskaartje krijgen van $269, terwijl er ook een 16GB versie verschijnt voor $229. Ook heeft de website foto's en een video geplaatst van het vermeende apparaat dat opnieuw gemaakt lijkt te zijn door Asus. De foto's geven weinig informatie prijs. Zichtbaar is dat het apparaat over twee camera's beschikt en over dual speakers. Verder staat het Nexus logo op het nieuwe apparaat in horizontale positie.

In de documenten van Engadget staat 20 juli vermeld als datum waarop de winkels een voorraad van de nieuwe Nexus 7 apparaten ontvangen. Google houdt echter op 24 juli een evenement waarop het apparaat naar alle waarschijnlijkheid wordt aangekondigd. Het ligt dan ook voor de hand dat de nieuwe tablets pas vanaf die datum over de toonbank gaan.