Nieuws/Binnenland
1085744
Binnenland

Drentse ridders

Drenthe is bij uitstek een provincie waar de historie tastbaar is. De hunebedden herinneren aan lang vervlogen tijden.

'Ietsje' minder oud zijn de middeleeuwen. Zondag 21 juli vormt het buitentheater 't Vlintenholt in Odoorn de arena voor strijdende ridders. Met een spectaculair riddertoernooi, een middeleeuws kampement en 's avonds een optreden van vaandeldragers en Keltische muziek. Zo gaat Drenthe voor een dagje terug in de tijd.

Hoogtepunt wordt de Royal Quest, een show waarbij ridders te paarden elkaar met een lans te lijf gaan. Aardig detail: de edellieden leren kinderen hoe ze moeten zwaardvechten en boogschieten.

Rond de arena is een middeleeuws kampement opgetrokken waar ijzersmeden demonstreren hoe in vervlogen tijden zwaarden en harnassen werden gemaakt. Hier laat de herbergier de bezoekers nostalgische spijzen proeven en laat een boerenfamilie zien hoe het er vroeger op de boerderij aan toe ging.

's Avonds zijn er de Keltische klanken van de formatie Rapalje, een ruig ogend gezelschap compleet met kilts, tattoo's en wilde haardossen. Het toernooi begint om 14.00 uur, het concert van Rapalje om 20.00 uur. Bij slecht weer is het theater overdekt.

Voor meer informatie: http://www.vlintenholt.com