Nieuws
1085756
Nieuws

Miljoenensalaris voor Iron Man

Robert Downey Jr. was het afgelopen jaar de best betaalde acteur ter wereld. De Iron Man-ster haalde een slordige 75 miljoen dollar (zo’n 57 miljoen euro) binnen.

Downey Jr heeft tussen juni 2012 en juni 2013 naar schatting 75 miljoen dollar verdiend, zo meldt Forbes.

Volgens het zakenblad haalde de 48-jarige acteur het meeste van zijn buit binnen door zijn rol in The Avengers. Robert sloot voor de superheldenfilm een deal waarbij hij een percentage van totale opbrengst van de film zou krijgen. Gelukkig voor Downey Jr  bracht The Avengers wereldwijd maar liefst 1,5 miljard dollar op.

Channing Tatum staat met een geschat inkomen van 60 miljoen dollar op de tweede plaats in de jaarlijkse lijst van Forbes. De stripperfilm Magic Mike met de 33-jarige acteur in de hoofdrol en als producent leverde Tatum een flink bedrag op.

Op de derde plaats pronkt de Les Miserables-ster Hugh Jackman met 55 miljoen dollar. Mark Wahlberg volgt met (52 miljoen) en op de vijfde plaats vinden we  Dwayne ‘The Rock’ Johnson (46 miljoen).

Verder staan Leonardo DiCaprio, Adam Sandler, Tom Cruise, Denzel Washington en Liam Neeson nog in de top 10 van de lijst.