Nieuws/Binnenland
1085780
Binnenland

Politieauto's lek na wraakactie

De politie onderzoekt of hulpdiensten in de nacht van dinsdag op woensdag moedwillig naar de Kanaalweg in Utrecht zijn gelokt om een vermeende drenkeling te redden. Toen de hulpdiensten na een vergeefse zoektocht wilden vertrekken, bleken de banden lek te zijn van twee politieauto’s, een brandweerwagen en een ambulance. Ook twee auto’s van journalisten bleken door schroeven lek te zijn geraakt.

Drie getuigen deden die nacht melding van een wandelaar die in het kanaal gesprongen zou zijn. Kort na de melding rukten de hulpdiensten massaal uit in een poging de drenkeling te redden. Daarbij werden duikers uit Maarssen ingezet en steeg er van Schiphol een helikopter op om vanuit de lucht ondersteuning te geven bij de speurtocht.

Het gaat waarschijnlijk om een wraakactie van de bewoners van het nabijgelegen woonwagenkamp, waar drie weken gelden een luidruchtig feest werd afgebroken en geluidsapparatuur in beslag werd genomen. Enkele kampbewoners gaven de actie tegenover het AD toe.

„Dit is naast vernieling ook belemmering van hulpdiensten. Als we wel een persoon in levensgevaar hadden aangetroffen, was het een ernstig probleem geweest”, verklaart politiezegsman Thomas Aling. Juist om die reden neemt de politie de zaak hoog op. Alle betrokkenen hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan.