Nieuws/Buitenland
1085834
Buitenland

Jurylid pleit voor verandering wet Florida

Volgens een van de zes juryleden die buurtwacht George Zimmerman vrijspraken van doodslag op een Afrikaans-Amerikaanse tiener, zijn veranderingen in de zelfverdedigingswet nodig. Dat zei ze in een interview tegen CNN.

Volgens de anonieme vrouw, jurylid B-37, dwong de 'stand your ground'-wet, die bepaalt dat mensen die zich bedreigd voelen dodelijk geweld mogen gebruiken, de juryleden tot vrijspraak. „Ik vond Zimmerman schuldig omdat hij zijn verstand niet had gebruikt en de situatie had kunnen vermijden, maar je kan hem niet veroordelen omdat hij niets onwettigs deed.”

Volgens haar vond ook een ander jurylid Zimmerman schuldig. „Maar vanwege de manier waarop de wet is geschreven, is Zimmerman niet verantwoordelijk voor nalatig gedrag.” De vrouw zei verder dat geen van de juryleden het gevoel had dat ras een rol speelde in de zaak. Ook dacht zij niet dat Zimmerman de tiener, Trayvon Martin, vanwege zijn ras voor een crimineel aanzag. Door heel het land gaan stemmen op om de wet, die in meer dan 30 staten geldt, aan te passen.

Vier andere juryleden hebben zich gedistantieerd van de uitspraken van B-37.