Nieuws
1086652
Nieuws

 

5 tips & weetjes om nog makkelijker af te vallen

Val je beter af als je veel water drinkt? En waarom moet je bewegen tijdens het afvallen? Wij geven meer uitleg.

  1. Het is goed om af en toe te checken hoeveel je eet, om je portiegroottes toch na te wegen zodat je weer op het goede pad komt wat hoeveelheden betreft.
  2. Welk doel wil je bereiken door af te vallen? Als je succesvol wilt zijn, moet je een doel formuleren. Zo weet je heel precies waar je naartoe wilt. Beschrijf je doel op een positieve en nauwkeurige manier en houd altijd in gedachten dat je alle tijd hebt om deze droom waar te maken en er vervolgens volop van te genieten! 
  3. Neem je regelmatig lichaamsbeweging? Om succesvol af te vallen is het nodig dat je regelmatig aan duur- of krachttraining doet. In de periode dat je afvalt, is krachttraining nuttig om de spieren te verstevigen zodat je figuur verbetert. Aangezien spieren in rust meer calorieën verbruiken, stijgt door het sporten ook je energieverbruik. 
  4. Let op je verzadigingsgevoel. Zo leer je de juiste porties kennen en val je makkelijker af. Word bewust van jouw eetpatroon. 
  5. Van water drinken word je niet slank! Het bevordert wel het afvallen omdat je je door voldoende te drinken meer verzadigd voelt en minder snel naar iets te eten grijpt.