Nieuws
1086909
Nieuws

Rus wint eindelijk weer

Arantxa Rus heeft voor het eerst in bijna een jaar eindelijk haar eerste wedstrijd van dit seizoen op WTA-niveau gewonnen. De 22-jarige Westlandse, afgezakt naar plek 262 op de wereldranglijst, boekte in Bad Gastein een knappe zege op de als zevende geplaatste Maria-Teresa Torro-Flor uit Spanje: 7-5 5-7 6-4.

Na bijna 2,5 uur tennissen mocht Rus haar eerste overwinning van dit jaar op het hoogste niveau vieren. In de tweede ronde van het enkelspel treft Rus de winnares van de partij tussen de Spaanse Estrella Cabeza Candela en Tadeja Majeric uit Slovenië.

De tennisser uit Monster stond aan het einde van vorig jaar nog op de 68e plaats van de mondiale ranking, maar zakte dit jaar door een diepe vormcrisis ver weg. Alleen op ITF-toernooien, het tweede niveau, en in de Fed Cup wist ze wat partijtjes te winnen.

Rus verliest 17 keer

Haar laatste WTA-zege dateerde van augustus vorig jaar in Dallas. Daarna verloor ze 17 keer op rij in de eerste ronde, onder meer kansloos tegen Torro-Flor in Marrakech (6-1, 6-1). Daarmee evenaarde Rus een twijfelachtig record van de Amerikaanse Sandy Collins, die in de jaren 80 17 keer op rij strandde in de eerste ronde.

Rus was dus hard toe aan een succesje en had nu eindelijk reden tot juichen. Niet alleen in het enkelspel, maar ook in het dubbel was de tennisster succesvol. Met haar Spaanse partner Ines Ferrer Suarez won ze in de eerste ronde van het dubbeltoernooi na een supertiebreak van het Italiaans/Duitse koppel Nicole Clerico/Anna Zaja: 6-1, 2-6, 10-4.