Nieuws/Binnenland
1086914
Binnenland

Vrijspraak moord op Nathalie van Poelgeest

Dennis H. uit Lelystad is maandag vrijgesproken van moord op zijn 41-jarige plaatsgenote Nathalie van Poelgeest. De 44-jarige verdachte was volgens de rechtbank in Lelystad wel bij haar dood op 12 mei vorig jaar aanwezig. Uit het bewijsmateriaal kan echter niet worden opgemaakt dat hij haar door het hoofd heeft geschoten.

De stiefmoeder van H. had verklaard dat hij na de schietpartij in paniek bij haar was gekomen en gezegd had dat er een ongeluk was gebeurd. H. en het slachtoffer zouden met het wapen hebben gespeeld en daarbij zou het plotseling zijn afgegaan.

„Het staat niet vast wie het wapen in handen had op het moment dat Nathalie van Poelgeest in haar hoofd werd geraakt”, aldus de rechtbank. H. had gelogen over zijn contact met de vrouw rond haar dood, had het wapen verstopt en sporen gewist. De rechtbank sluit niet uit dat hij dit deed, omdat er een 'noodlottig ongeluk' had plaatsgevonden waar hij niet mee in verband wilde worden gebracht.

Tegen de man was 12 jaar celstraf geëist voor doodslag. De rechtbank veroordeelde H. wel voor wapenbezit tot 4 maanden cel.