Nieuws/Binnenland
1086952
Binnenland

Zomer in de zomer

Zeist, 15 juli 2013 - Voor het eerst sinds jaren kunnen we spreken van standvastig zomerweer terwijl delen van Nederland vakantie vieren. Dit levert niet direct hoogstandjes op in temperatuur, maar wat ons betreft prima zomerweer. Sinds 3 juli is hooguit nog wat lokale motregen gevallen. Deze week: droog, veel zon en 25 graden!

Vanavond en vannacht trekken mogelijk enkele wolkenvelden vanaf zee in het noorden het land op en lokaal kan mist ontstaan. Na zonsondergang daalt de temperatuur in het hele land snel beneden 20 graden, aan zee gebeurt dit al eerder. Uiteindelijk koelt het af tot een graad of 10.

Morgen kan de dag lokaal met ochtendgrijs van start gaan, maar al snel breekt de zon door. Vanuit het zuiden raakt de zon gedurende de dag wel steeds meer versluierd, door de komst van hoge bewolking. De wind is zwak uit variabele richting. De temperatuur loopt op naar 25 tot 28 graden in het binnenland. Aan zee is het met 22-24 graden prima strandweer! In de avond blijft het nog lang warm, dus de bbq kan weer aan!

Woensdag staat ons opnieuw een warme zomerdag te wachten. Bij een mix van zon en (soms dikke) sluierbewolking wordt het nog een graadje warmer dan dinsdag. Er is een kleine kans op een lokale 30 graden in het zuidoosten van het land. Voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het flink zweten.

Donderdag wordt het (nog) zonniger dan de voorgaande dagen, de meeste sluierbewolking is dan verdwenen. Er steekt dan wel een matige noordenwind op. Vooral in het noorden van het land doet de temperatuur hierdoor een stapje terug.

De dagen daarna blijft het droog, maar wordt de temperatuurverwachting onzeker. Waarschijnlijk wordt het minder warm en komt er meer bewolking.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het zomerweer? Volg ons dan op facebook en twitter.