Nieuws
1086978
Nieuws

'Surface-team Microsoft werkt aan smartwatch'

Het team dat aan Microsofts Surface-tablet werkt, is nu ook bezig met de ontwikkeling van een smartwatch. Dat meldt gadgetblog The Verge.

Microsoft is, net als concurrenten Apple en Google, al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een slim horloge. Voorheen lag dit project echter bij hetzelfde team dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van accessoires voor de Xbox-spelcomputer van het bedrijf. Nu is het echter overgedragen aan de Surface-divisie, naar verluidt omdat de nieuwste versie een aangepaste variant van Windows 8 bevat. Dit moet de interactie met andere Windows-apparaten, zoals dus de Surface, garanderen.

Het blog meldt verder dat de huidige prototypes van het horloge gemaakt zijn van speciaal soort transparant aluminium, dat tot drie keer harder is dan glas. Vermoedelijk bevat het apparaat een 1,5 inch groot scherm, aangezien Microsoft onlangs een groot aantal van deze schermpjes besteld heeft.

Het is nog niet bekend wat de smartwatch precies voor functies krijgt. Huidige smartwatches als de Pebble kunnen notificaties van gekoppelde smartphones tonen.