Nieuws/Binnenland
1086984
Binnenland

Dierenrijk gaat met de tijd mee

Poe hee! Op zondag 21 juli komen tv-helden Tommie en Bert en Ernie uit Sesamstraat naar Dierenrijk om de nieuwe app te presenteren. 

Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers de informatieborden in dierentuinen niet of nauwelijks lezen. Daarom presenteert Dierenrijk nu een gratis te downloaden app waarbij bezoekers op een interactieve manier kennismaken met de bewoners van de dierentuin.

Voor de introductie van deze app worden alle informatieborden in Dierenrijk verwijderd en kiest Dierenrijk voor een nieuwe vorm van educatie. In plaats van diereninformatieborden bij elk verblijf, verzorgt het park dagelijks interactieve dierenshows. Met de app kan men op verschillende plaatsen in het park informatie opvragen over de dieren, maar ook over de shows en de aankomende evenementen.

Educatie

Tijdens de dierenshows, zoals de olifanten- en zeehondenshow, geven verzorgers informatie over de dieren en hebben bezoekers de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast vindt er elke dag een WieWeetWatQuiz plaats. Een quiz waarbij de dierenkennis van bezoekers wordt getest met als hoofdprijs het voeren van de berberapen.  

"De huidige tijd vraagt om een andere manier van informatie inwinnen", zegt Parkmanager Martin van Hees. "Omdat we hier graag gehoor aan willen geven, hebben we besloten alle diereninformatieborden te verwijderen en een app te lanceren."